26 Ağustos 2015 Çarşamba

B3 Vitamini ile Cilt Bakımı

Cilt Bakımında B3 Vitamini


Toz formda bulunan B3 vitamini niyasin olarak bilinir. Nikotinik asit olarak da adlandırılan bir vitamindir. Nikotinik asit olarak da bilinen niyasin, bir b vitamini türevidir ve b3 vitamini olarak da bilinir.  Niacin en çok ciğer, tavuk, balık (bazı balık türlerinde daha fazla), tahıl ürünleri, bira mayasında ve sebze olarak, brokoli havuç, kuru zencefil ve turp ta bulunur.

B3 vitamini yani niyasin cilt bakımında çok fazla kullanılan ve önemli sonuçlar veren bir vitamindir. Cilt lekesi, güneş sonrası bakım, kırışıklıklar, sivilce, cilt yağlanması, egzama, sedef gibi durumlarda kullanılan bir vitamindir.

Vitaminler cilt yaşlanmasını yavaşlatan, kırışık oluşumunu engelleyici etkileri vardır. B3 vitamini cildin nemini tutan ve tekrar yağ tabakası oluşturarak kırışıklığı önleyen bir vitamindir.



Yağlı Ciltde B3 Vitamini


B3 vitamini yağ ve karbonhidratların vücutta kullanılmasını sağlar ve yağ yakıcı, karbonhidrat yakıcı özelliklere sahiptir.

Cilt yağlanmasında b3 vitamini oldukça etkilidir. Niyasin cilt yağlanmasını azaltıcı bir maddedir. Cilt yağlanmasını önlemek için b3 vitamini ve kükürt kullanabilirsiniz. Bir tatlı kaşığı suya bir mercimek tanesi kadar b3 vitamini bir mercimek tanesi kadar biosulphure yani suda çözünen kükürt ilave edip bu karışımı her akşam cildinizin yağlı bölümlerine sürünüz ve 5 dakika sonra yıkayın. Yağlanma sorunu yaklaşık 15 günden sonra büyük ölçüde kontrol altına alınmış alır.

Cilt Lekesinde B3 Vitamini


Lekeler, ciltteki melanosit hücrelerinin salgıladığı melanin pigmentinin ciltte birikmesi sonucu oluşur. Genetik yapı, güneşe maruz kalma süresi, kullanılan kimyasal maddeler, hormonal tabletler ve doğumsal faktörler leke oluşumunda etkilidir.

Niyasin yani b3 vitamini cilt lekelerini azaltmada ve yeni cilt lekesine karşı kullanılabilecek bir vitamindir. Cilt lekeleri üzerinde c vitamini ile birlikte kullanılmasında etkisi artar. Cilt lekelerini azaltıcı etkileri bilinmektedir. Ayrıca güneş sonrası b3 vitamini cildinizin yaşlanmasının ve lekelenmesinin önüne geçer. %3 oranında b3 vitamini çözeltisi sonrası cilde 2 günde bir uygulanacak a vitaminli yağ ve c vitaminli yağların karışımı oldukça etkilidir, ama yağları 2 günde bir uygulayınız. Ancak her gün suda çözünebilen c vitaminini %5 oranında her akşam cildinize uygulayabilirsiniz veya c vitamini serumlarını her akşam kullanabilirsiniz. Size satılan bir çok mucizevi denen leke kremlerinden daha etkilidir.


Kırışıklıklarda B3 Vitamini


B3 vitamini cildin nem tutma kabiliyetini geliştirir ve tekrar yağ tabakası oluşturarak kırışık oluşumunu engeller.

B3 vitamini yaşlanma belirtilerini önleyen bir vitamindir. Oluşan kırışıkları azaltma etkisi az olmakla birlikte cildin kırışmasını engelleyici etkileri vardır. %3 oranında niyasin yani b3 vitamini kullanımı ile cilt kırışıklarını azaltabilirsiniz. Ayrıca özellikle a vitamini ve c vitamini ile kombine kullanabilirsiniz. A vitaminli yağ ve c vitaminli yağları karıştırıp 2 günde bir akşamları cildinize uygularsanız oluşan kırışıklıkları da azaltırsınız. Tabi her akşam b3 vitamini kullanın.

Hangi vitaminlerin cildinize iyi geldiğini, hangi meyvelerin kırışıklıkları geciktirdiğini, cildinizi daha nemli tutacağını, serbest radikallerle savaşan besinleri bilirseniz, genç ve ışıltılı bir cilde kavuşabilirsiniz.

Egzamada B3 Vitamini


Egzama bir tür cilt rahatsızlığıdır. Ciltte egzama oluşumunun nedenleri arasında psikolojik etkenler, ciltte alerjik reaksiyon yaratabilecek dış etkenler, kimyasal maddeler, temizlik ürünleri gibi nedenler arasında sayılsa da asıl önemli etken beslenme kaynaklıdır.

Egzamada cildin üst yüzeyinde iltihaplanma oluşur ve ciltte kızarıklıklar ve kaşıntılar meydana gelir. Cilt dış etkenlerden daha çabuk etkilenerek çatlamalar da oluşur.

Yıllardır geçmeyen egzama gibi bir probleminiz varsa b3 vitamini tam size göre, b3 vitamini eksikliğinin egzamaya neden olduğunu biliyoruz. Egzamalı bölgeye b3 vitamini ile birlikte b5 vitamini ve c vitamini kullanabilirsiniz. Özellikle yabancı forumlarca etkisinden çokça bahsediliyor. Yapmanız gereken her akşam egzamalı bölgeye uygulamak üzere bir tatlı kaşığı suya bir mercimek tanesi b3 vitamini, bir mercimek tanesi b5 vitamini, bir mercimek tanesi c vitamini yani L'ascorbic acid ilave ederek bu karışımı egzamalı bölgeye sürmek. İki hafta içinde sonuçlarına çok şaşıracaksınız, en azından yabancı forumdakiler çok iddialı.

Sivilcelerde B3 Vitamini


Sadece sivilcelere değil, sivilce izlerine de oldukça iyi gelen niyasin sayesinde sivilcelerden kurtulmak çok zor değil. Bu vitaminin bir başka önemi ise sivilce lekeleri ve izleri bıraktırmadan sivilcelere karşı etkili olması ve eski sivilce izlerinde geçirici etkileridir. B3 vitamini içeren ürünler üzerinde yapılan çalışmalar sonucu %5 oranında niyasin içeren malzemeler sivilceler üzerinde oldukça etkili olmuştur.

Sivilce ve siyah nokta oluşumunu önlemek için b3 vitamini neredeyse ilaç niyetinde bir vitamindir. Bir çok kaynakta %5 niyasin yani b3 vitamini ilaç olarak kullanılmakta bu çözeltiler satılmaktadır. B3 vitaminini özellikle biyosulphure, çinko oksit ve salisilik asitle birlikte kullanırsanız sivilce ve siyah noktalardan kurtulursunuz. Bunun için yapmanız gereken şey 200 ml kolonyaya 10 gr salisilik asit, 10 gr b3 vitamini, 10 ml kükürt ve 10 ml çinko oksit ilave etmeniz. Karışımı 3 günde bir çalkalayarak cildinize sürün ve 5 dakika sonra cildinizi yıkayın. Mucizeyi sivilce ve siyah noktalarda 1 hafta sonra görürsünüz.

Sedefde B3 Vitamini


Sedef deri hastalıklarının en önemlilerinden olup kronik, tekrarlayıcı ve sık rastlanılan bir rahatsızlıktır. Derinin olduğu tüm bölgeleri tutabilir. Saçlı deride, tırnakta, elde, ayakta, gövdede, dizde, dirsekte kısaca bütün vücudu etkileyebilir.

Sedef hastalığı (tıp dilinde: psoriasis), bir tür multifaktöryel etiyolojili deri hastalığı. HLA-Cw6 doku uygunluk antijeni birçok türünde genetik yönü oluşturur. Bu nedenle bazı hastaların ailelerinde de hastalık görülebilmektedir. Bazı ilaçlar ve duygusal dalgalanmalar hastalığı ortaya çıkarabilir veya aktifleştirebilir. Stres, sedef hastalığını artıran faktörlerin başında gelmektedir.

Sedef yani psoriasis gibi bir cilt hastalığınız varsa b3 vitamini bu konuda oldukça etkili sonuçlar veriyor. Yapmanız gereken şey egzamada olduğu gibi her akşam sedefli bölgeye, bir tatlı kaşığı suda, bir mercimek tanesi b3 vitamini, bir mercimek tanesi b5 vitamini, bir mercimek tanesi c vitamini yani L'ascorbic acid, bir mercimek tanesi kükürt, bir mercimek tanesi çinko oksit çözerek bunu sedefe uygulamak. Özellikle kükürt, b3 vitamini ve çinko oksit sedefe oldukça faydalıdır.,

Sonuç olarak; Niasinamid cildin yapısal bütünlüğünün sağlanmasında vazgeçilmezdir. Cilde niasinamid içeren krem uygulamaları, cildin yapısını güçlendirmekte, zararlı dış etkenlerden çok daha az etkilenmesini sağlamaktadır. Ayrıca güneşin, yani ultraviyolenin(UV) oluşturduğu foto-yaşlanmaya karşı da çok etkilidir. Bu etkinlik güneş kremlerine niasinamid eklenmesine neden olmuştur. Yüksek konsantrasyonlarda niasinamid kullanımı ise, doğrudan ciltteki güneşe bağlı yaşlılık lekelerinin, derin kırışıklıkların hafifletilmesini sağlamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder